Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran, Katar’a gıda malzemesi gönderdi

İran, Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan’ın Katar ile ilişkilerini keserek, kara, hava ve deniz kapılarını kapamasının ardından Katar’a gıda sevkıyatı yaptığını açıkladı.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bakanlığın web sitesinden yaptığı açıklamada aralarında anlaÅŸmazlık bulunan ülkeleri açık bir diyaloÄŸa çağırarak, Körfez’deki komÅŸu ülkeler arasındaki gerilimin yükselmesinin bölgedeki herkesin menfaatine zarar vereceÄŸini söyledi. Ä°ran Zirai Ãœrün Ä°hracatçıları BaÅŸkanı Rıza Nurani ise, Ä°ran tarafından gönderilen gıda sevkiyatının 12 saat içinde Katar’a ulaÅŸacağını açıkladı.

Suudi Arabistan ile Katar sınırında Katar’a gıda götüren uzun tır kuyrukları oluÅŸtu. Maldivler, terörizmi ve aşırıcılığı cesaretlendiren etkinlikler sebebiyle Katar’la iliÅŸkisini kestiÄŸini açıkladı.
FIFA ise, 2022 Dünya Kupası’nın yapılacağı Katar için kısa bir açıklama yaparak, Katar kupa organizatörleri ile görüştüğünü ve Katar’la temas halinde bulunduklarını, ÅŸu an için baÅŸka açıklamalarının bulunmadığını duyurdu.

DOHA/Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.